tiistai 24. syyskuuta 2013

NaNoWriMo tulee, olenko valmis?

Marraskuu lähestyy uhkaavasti, ja olen pohtinut, osallistuisinko tänä vuonna NaNoWriMoon. Viime vuonna oli varsin hauskaa, mutta tavoite oli ihan mahdoton saavuttaa, ja muutenkaan elämäntilanne ei oikein anna myöten isommille kirjoitusprojekteille. Tulin siis siihen vaikeaan päätökseen, etten tänä vuonna osallistu varsinaiseen NaNoWriMoon, mutta olen hengessä mukana hiukan toisenlaisella tavalla - nimittäin runoja kirjoittamalla.

Tavoitteenani on marraskuun aikana kirjoittaa joka päivä yksi runo, ja tähän pyydän lukijoitteni apua. Voitte ehdottaa kommenttiboksissa joko runon aiheita (rakkaus, kaivinkone) tai tyylilajeja (loppusoinnullinen, nykyaikainen, Eino Leinon tyyliin) tai mikä ettei molempia (kaivinkoneesta Eino Leinon tyyliin). Koska en ole mikään kirjallisuustieteilijä, toivoisin kuitenkin, että kaikkein obskuureimmat runoilijat ja tyylit jätettäisiin pois, kun en niitä kuitenkaan tunnista. Ehdottamistanne aiheista ja ehdottamillanne tyyleillä rupean sitten marraskuussa puskemaan tavaraa ns. runosuolesta.

Toivottavasti mahdollisimman monet osallistuvat tähän Suomen lyyrisen kentän rehevöittämiseen!

Ps. Tiedoksi uusille lukijoilleni, että viimevuotinen NaNoWriMo-tekstini löytyy blogini etusivulta omalta välilehdeltään ja aiheeseen liittyvät postaukset arkistosta viime vuoden marraskuulta.

6 kommenttia:

 1. Voi että. Niin odotin jatkoa viime vuotiseen tarinaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkäpä voin jatkaa sitä runouden keinoin? Aihe: eeppinen fantasia, mutta mikä otetaan tyylilajiksi? Moderni vai perinteinen, vai kenties tajunnanvirta?

   Poista
 2. Minä kyllä osallistun taas, viime vuonna oli niin kivaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa ehdottomasti osallistua, jos aikaa vain riittää! Itse huomasin, että vaikka riman asettaa todella, todella alhaalle, aikaa kirjoittamiseen menee liikaa. Katsotaan, mitä tästä runohommasta tulee...

   Poista
 3. Olenkin ihmetellyt, mikä tuo NaNoWriMo-sivu on, mutta nytpä selvisi sekin arvoitus. :)

  Runoista (tämä kuulosti hauskalta idealta, tsemppiä vaan jo etukäteen :)) - politiikkahan on herkullinen aihe ainakin allekirjoittaneen mielestä, joten heitänpä pari aihetta: kuntauudistus, eurovaalit, miljardisäästöt. Ja pari muuta kulttuuriin liittyvää ajankohtaisteemaa: Guggenheim, kirjamessut, ilmakitarointi. Tyyli vapaa. Have fun. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi herrajumala :D Mihinkä sitä onkaan tullut ryhdyttyä. Täytyypäs ruveta kirjoittamaan näitä ylös.

   Poista