maanantai 2. syyskuuta 2013

Hölmöimmät sisustusideat

Sisustuslehdet ovat minulle vähän niin kuin alkoholi joillekin: pakko saada, vaikka usein jossain vaiheessa tulee huono olo. Terapiana esittelen tässä muutamia viime vuosien lehdistä bongaamiani hölmöjä sisustusideoita. Aloittakaamme vähiten hölmöistä:
Hiukan epäkäytännöllinen ja outo ratkaisu. Onko tarkoitus, että sohvalla istuja seurustelee kylpijän kanssa? Mites suihkuttelu, kun ammeessa ei ole suihkuverhoa?
Tätä kylpyhuonetta olen pohtinut pitkään keksimättä, millaisissa elämäntilanne- ja varallisuusolosuhteissa tällainen kylpyhuone olisi järkevä. Useamman ammeen kylppäri voisi olla hyödyllinen esimerkiksi todella monilapsisissa suurperheissä, mutta puulattia ja takka ikään kuin vesittävät tämän tulkinnan.
Vanha höyläpenkki ruokapöytänä. Esteettisten seikkojen ohella mietin puhtaanapitoa, etenkin, jos höyläpenkissä edelleen oikeasti nikkaroidaan, kuten jutussa väitetään.
Ruokapöydän tukirakenne vaikuttaa hiukan epävakaalta, ja miten tuolta arkusta on tarkoitus päästä ottamaan tavaroita - saati miten noita kirjoja olisi tarkoitus pystyä lukemaan?
Tätä joulukoristeluideaa en ymmärrä ollenkaan. Lankaan kääritty puulusikka? Upeaa koristelua, joo.
Kaikkien aikojen hölmöin idea on kuitenkin tämä. Lainatakseni kuvatekstiä: "Miksi käyttää hyllynkannattimimia, kun hyllyn alle kasatut kirjapinot ajavat saman asian?" Ajatus taloutemme 2,5 x 5 -metrisen kirjahyllyn sisällön pinoamisesta lattialle saa minut lähestulkoon nauramaan räkä nenästä roiskuen.

No, itsepähän ostin. Ei pitäisi valittaa.

Kuvat julkaisuista Sköna hem 12/2008 ja 1/2012, Avotakka helmikuu 2009 sekä Deko 1/2009 ja 11/2011.

2 kommenttia:

  1. En pysty ollenkaan lukemaan sisustuslehtiä, tulee vaan ahdistava olo. Sisustuslehtien fobia mulla ilmeisesti. Puulattia kylppärissä olis kyllä kätsy. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itseäni sisustuslehdissä häiritsee eniten tolkuton piilomainonnan ja tuotesijoittelun määrä, ja ehkäpä siitä johtuva journalistisen annin heppoisuus. Totuuden nimissä on tosin sanottava, että olen bongannut esimerkiksi Avotakasta viime vuosina jonkinlaista oikeaakin journalismia.

      Poista