sunnuntai 6. maaliskuuta 2016

Marie Kondo: KonMari - siivouksen elämänmullistava taika

Olen harvoin ollut yhtä hämmentynyt kuin tämän sensaatiosiivousoppaan luettuani. Marie Kondon periaatteet lienevät jo kaikille tuttuja: pitää säilyttää vain ne tavarat, jotka tuottavat iloa. Kaikki muu pitää heittää pois. Lisäksi hän antaa ohjeita tavaroiden säilytykseen: tavarat pitää säilyttää riveissä, ei pinoissa. Kondo lupaa, että näitä ohjeita noudattamalla ihmisen tarvitsee järjestellä asuntonsa (tai huoneensa, kuten hän usein sanoo) vain kerran elämässään.

Sinänsä järkevää. Mutta mitä tehdään niille tavaroille, jotka eivät tuota iloa, mutta joita huushollissa kuitenkin tarvitaan? Pyykkiteline? Vessapaperi? Ruma, mutta käyttökelponen paistinlasta? Ainoa tämän sortin tavara, jonka Kondo mainitsee, ovat takuutodistukset, jotka hän sivulauseenomaisesti käskee säilyttämään, vaikka ne eivät tuotakaan iloa.

Lisäksi hämäräksi jäi, että jos kaikki vaatteet säilytetään vetolaatikoissa, mitä vaatekaapin ylähyllyillä pitäisi tehdä. Jos sinne laittaa laatikoita, niissä oleviin vaatteisiin ei yletä.

Tässä ehkä oli jotain, mitä en ymmärtänyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti