torstai 17. maaliskuuta 2016

Esa Vilenius: Säästökirja - Elä enemmän, maksa vähemmän

Vileniuksen kirja etenee tajunnanvirtamaisesti ja välillä ilmeisesti aika mututuntumalla. Kirjoittajan tarkoituksena on käsitellä keinoja sekä itsensä, rahojensa että luonnon säästämiseen, mutta aina lukijalle ei avaudu, mikä nyt sitten olisi se paras säästökeino. Ehkä tarkoituksena onkin vain pohdiskella.

Se, mistä kirjassa pidin, oli tiettyjen hankalien totuuksien ääneen sanominen. Vilenius toteaa, että jo luonnonvarojen loppumisen ja ilmastonmuutoksen takia nykyinen rahatalous ei tällaisenaan voi jatkua. Hän myös toteaa, että pankkien tarjoamat "säästötuotteet" eivät ole ollenkaan niin tuottavia, kuin mitä mainosten perusteella voisi luulla. Tämän voi huomata itsekin säästöjään ja sijoituksiaan tutkaillessaan. Myös valtiovallan tällä hetkellä harjoittamat "säästötoimet" tuntuvat lähinnä naurettavilta tilanteessa, jossa yhteiskuntaamme ei uhkaa niinkään työn kallis hinta kuin koko ajan kiristyvä globaali kilpailu resursseista ja ilmastonmuutoksen aiheuttamat katastrofaaliset ongelmat.

Suosittelenkin Vileniuksen kirjaa erityisesti niille, jotka kokevat kaipaavansa muistutusta siitä, että nykymeno ei jatku.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti