lauantai 29. kesäkuuta 2013

Sisustusreportaasi

Sisustuslehtien lukeminen on yksi lukuisista harrastuksistani. Sisustaminen sen sijaan ei. Lehtien lukeminen on minulle puhdasta viihdettä, jonka antia ei ole tarkoituskaan soveltaa käytäntöön. Mitä hillittömämpi lukaali tai överimpi linna, sen parempi - ja vielä hauskempaa, jos linnassa asuu joku Lagercreutz, jonka kaikilla corgeilla on oma kylpyhuone.

En siis varsinaisesti etsi lehdistä realismia, mutta eräs seikka niissä ärsyttää. Lehdet kai rahoitetaan pääasiassa mainosrahoilla, ja jos lehdessä mainostaa parketinvalmistaja, mainoksen yhteydessä on juttu parketeista. Eikä siinä mitään noin muuten, mutta kun ne jutut ovat usein aika huonosti kirjoitettuja. Ikään kuin mainokset olisivat pääasia, eikä suinkaan toimituksellinen aineisto.

Kaikki tämä on saanut minut ajattelemaan, että pärjäisin itsekin sisustustoimittajana. Vai mitä sanotte tästä?


Brutaali helmi

Essin ja Nikon ensiasunto, ilmava loft punavuorelaisessa entisessä kenkätehtaassa, hämmästyttää ja hätkähdyttää. Asunto edustaa tyylipuhtaimmillaan brutal nouvellea, sisustusmaailman kuuminta trendiä, joka yhdistää kantrihenkiset perinteet urbaaniin betonibrutalismiin ja äärimmilleen vietyyn shabby chiciin. Tämän kodin sisustus on luotu estetiikan ehdoilla, ja lopputulos on ällistyttävä kokonaistaideteos.
Tilanjakajana toimivat raffit betoniseinäkkeet

Täydellisen kodin luominen ei ollut helppoa. "Työmiesten oli usein vaikea ymmärtää, millaista viimeistelyä halusimme", Essi kertoo. "Monet työvaiheet jouduttiin tekemään uudestaan, kun lopputulos oli liian siloiteltu. Työmiehet nauroivatkin, että rosoisen pinnan aikaansaaminen tuli huomattavasti työläämmäksi kuin tavanomaisen sileän."
Ikkunat löytyivät forssalaiselta maatilalta. Huomaa katon viimeistely

Myös esineistön löytäminen osoittautui hankalaksi, vaikka lopussa kiitos toki seisoikin. "Kiersimme ympäri Etelä-Suomea, vajoissa, aitoissa ja navetoissa", Niko kuvailee. "Monet esineistä on kuitenkin ostettu punavuorelaisesta Kekkonen Lehmä -liikkeestä. Sen omistajalla Sacu Molbergilla on varma maku."
Historialliset viitteet muodostavat modernin kokonaisuuden

Kaikki kodin kalusteet uusittiin: yhtäkään huonekalua ei tuotu mukana pariskunnan vanhoista kodeista. "Aiempi tyylini oli valkoiseen perustuvaa skandinaavista minimalismia", Essi toteaa. "Ne esineet eivät kerta kaikkiaan sopineet uuteen tyyliin."
Pesuallas löytyi sisustuskauppa Kekkonen Lehmästä

Koti on tinkimättömän ja kompromisseja kaihtavan sisustajan toteutunut unelma. Upea tila asettaa haasteita myös käyttäjilleen. "Remontti oli hieno, opettava prosessi, todellinen matka henkilökohtaisen estetiikkamme ytimeen", Essi kertoo. "Rakastamme tätä kotia. Valitettavasti joudumme kuitenkin myymään sen, sillä meille tulee perheenlisäystä lokakuussa. Vauva kaipaa ympärilleen toisenlaisen värimaailman ja toisenlaiset materiaalit kuin nykyisessä kodissamme."
Kylpyhuone on loftin ainoa rajattu huone. Sen ovi edustaa brutal nouvellea parhaimmillaan

Punavuoresta vapautuukin pian kahden rohkean aikuisen koti, jonka räväkkä linja vakuuttaa ja vaikuttaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti