perjantai 6. maaliskuuta 2015

Ruohonjuuri-lehti

Kävin hippikaupassa ostamassa tiskiainetta, ja käteeni annettiin laatuaan ensimmäinen Ruohonjuuri-lehti. Lehti on kuulemma syntynyt asiakkaiden toiveista, ja lukuisien mainoskuponkien lisäksi se sisältää artikkeleita superfood-kaupan tuotteista ja asiaan liittyvästä elämäntavasta.

Tuotakoon julki, että uskon ihan täysin superfoodeihin ja olen Ruohonjuuren kanta-asiakas. Siitä huolimatta lehti herättää minussa lähinnä hilpeyttä.

Esimerkiksi heti sivun 2 mainoksessa väitetään, että B12-vitamiinisuihke "imeytyy todella tehokkaasti limakalvoilta suoraan aivoihin". Ja minä kun olen luullut, että siinä limakalvojen ja aivojen välissä olisi jotain kudoksia, verenkiertoa tai muuta hässäkkää.

Sivulla 4 taas todetaan, että "sienet ovat lähempänä ihmisen DNA:ta kuin kasvit ja siksi ne pystyvätkin tukemaan terveyttämme jopa kasvejakin paremmin". Samalla logiikalla tietysti kaikkein terveellisintä olisi simpanssien tai jopa ihmisten syöminen, mutta sitä lehdessä ei jostain syystä suositella.

Lisäksi lehti on kirjoitettu häiritsevän pirteään sävyyn, ja tekstissä viljellään sellaisia sanoja kuin "popsiskella" ja "terhakoittava".

On sinänsä ihan totta, että lehdessä on paljon ihan hyvääkin tietoa kaupan tuotteista, mutta ei sitä silti pysty ihan vakavasti ottamaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti