sunnuntai 1. maaliskuuta 2015

Kirsi Tuominen: Kaikki kompostoinnista

Ohuehkoon (alle sata sivua) kirjaan on kerätty perustietoa kompostoinnista. Kirjan nimi on hiukan harhaanjohtava, koska kirjassa ei oikeasti käsitellä kaikkea mahdollista kompostointiin liittyvää - esimerkiksi sisäkompostorit sivuutetaan maininnalla ja matokompostoreistakin kerrotaan aika vähän. Kirjan painopiste onkin tavallisissa ulkokomposteissa ja -kompostoreissa.

En ole itse koskaan hoitanut kompostia, joten en osaa sanoa, pitävätkö kirjan ohjeet paikkansa. Tuominen kyllä kertoo useita eri tapoja rakentaa komposti sekä antaa ohjeita siltä varalta, ettei komposti toimikaan, joten kirja vaikuttaa ihan pätevältä. Huomio tosin kiinnittyy siihen, että kirjassa on jonkin verran toistoa ja että paikoin rakenne ei vaikuta oikein loogiselta (esimerkiksi aukeamalla 52 - 53 olevat kursivoinnit, listat ja keltaisella korostukset eivät oikein edistä tekstin ymmärtämistä).

Kirja vaikuttaa hyvältä perusteokselta kompostointia normaaleissa omakotitalo-olosuhteissa aloittavalle. Sisäkompostoreista ja muista erikoisemmista ratkaisuista lukijan sen sijaan täytyy hakea tietoa muualta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti