perjantai 30. marraskuuta 2012

NaNoWriMon loppu

Marraskuu vetelee viimeisiään, ja on aika tarkastella päättyvää NaNoWriMo-projektiani. Tavoittenahan on virallisesti kirjoittaa 50 000 sanan romaani, mutta itse en kuvitellut pääseväni lähellekään sitä. Omana epävirallisen optimistisena tavoitteenani oli 25 000 sanaa.

Tällä hetkellä tekstiä on 8 868 sanaa, mikä vastaa 33 liuskaa. Kirjoitin yhteensä 14 lukua, luvun keskipituus on siis noin 2,4 sivua. Kirjoitin yhteensä 14 päivänä, siis keskimäärin luvun per päivä. Sanoja päivää kohti tuli noin 633. Jos olisin kirjoittanut joka päivä, olisin päässyt noin 19 000 sanaan.

Päivittäinen hieman alle kahden ja puolen sivun tahti oli vaativa suoritus, enkä olisi ehtinyt kirjoittaa päivää kohti yhtään enempää. 25 000 sanan tavoitteeni oli siis epärealistinen. Vaikka yritin kirjoittaa mahdollisimman tökeröä tekstiä ja mennä aina sieltä, missä aita on matalin, tekstin tuottaminen ei sujunut kovin nopeasti.

Tarina päättyy melkoiseen cliffhangeriin. Käristetäänkö päähenkilöiden paljaat pyllyt uhrialttarilla? Löytävätkö he koskaan lohikäärmeitä? Olin suunnitellut tarinaan vielä ainakin seksikohtausta, salaista kääpiövaltakuntaa ja kummituksia. Jatkan ehkä vielä tarinan kirjoittamista, jos en muuten, niin ensi marraskuussa.

Kirjoittaminen oli hauskaa, mutta ei niin palkitsevaa, että siihen olisi viitsinyt uhrata päivittäin muutenkin kiireisen kuukauden vähäisen vapaa-ajan. Suosittelen kuitenkin NaNoon osallistumista varsinkin ihmisille, joilla on hieman enemmän aikaa käytössään - joskus on hyvä päästä hiukan hurvittelemaan tekstintuotannon parissa.

Pussinäädän kirjablogi jatkaa kirja-arvostelublogina, kunhan bloggaaja ehtii taas lukea kirjoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti