sunnuntai 18. elokuuta 2013

Candace Bushnell: Sinkkuelämää

Sinkkuelämää-kirja koostuu Candace Bushnellin kolumneista, jotka käsittelevät Manhattanilla asuvien pääasiassa yli kolmekymppisten irtosuhteita harrastavien bilehileiden elämää joskus 90-luvulla. TV-sarjaan verrattuna ote on karumpi, jopa katkera, ja henkilöt vaikuttavat vielä pinnallisemmilta ja paljon ikävämmiltä. 

Kirjassa kuvattu elämäntapa tuntuu niin vieraalta, että minun on vaikea kommentoida sitä. Kukaan kirjan henkilöistä ei vaikuta mielestäni tutustumisen arvoiselta tai edes marginaalisesti kiinnostavalta. Henkilöiden tunne-elämä tuo mieleen lähinnä stereotyyppiset yläastebimbot, mikä on vähän säälittävää, kun kyseessä kuitenkin ovat aikuiset.

Eniten pidin luvusta, jossa käsitellään lasten saamista. Vaikka sekään ei mielestäni ollut mitään kovin tiukkaa analyysia, se sai minut kuitenkin naurahtamaan pari kertaa.

Kirja on varsin erilainen kuin TV-sarja, ja sarjan fanit tuskin innostuvat kirjasta. En kyllä oikein keksi ketään muutakaan, joka voisi innostua.

3 kommenttia:

  1. Olin kuullut, että tämä on paljon huonompi kuin TV-sarja, mutta silti halusin ehdottomasti lukea tämän. Olisin voinut ihan hyvin jättää lukematta, sillä tämä oli aika huono ja ei todellakaan kovin telkkarisarjan kaltainen.

    VastaaPoista
  2. Tv-sarja on tullut katsottua, vaikka en fani olekaan. Melkoinen saavutus, jos kirja onnistui olemaan vielä pinnallisempi. :)

    VastaaPoista
  3. En itsekään suoranaisesti fanita TV-sarjaa. Kirjaan verrattuna se on kuitenkin ihan kelvollista viihdettä.

    VastaaPoista